Til 6 personer, forberedelse og kogetid 1 time og 40 min.

Køb en forbagt pizzabund i supermarkedet, eller bag efter egen opskrift. Til fyld anvendes <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1 kg løg, 12 ansjosfiletÂ’er 5 tomater, 2 fed hvidløg, 50 g sorte oliven, 10 cl

olivenolie, en kvist timian, salt og peber.

                          
                                    
Hak løg og hvidløg groft. Vask tomaterne og skær dem i skiver. Varm 8 cl olivenolie i en gryde og tilsæt løg, hvidløg, timian, salt og peber. Lad det koge i ca. 1 time ved svag varme indtil løgene næsten er som en puré. Tænd ovnen på 200 grader og hæld fyldet samt tomaterne på pizzabunden og lad det bage ca. 25 min. Til sidst lægges ansjosfiletÂ’erne på, og tærten bager endnu 5 min. Servér straks.