Til 4 personer, forberedelse 20 min.

½ salathoved, 1 grøn eller rød peber, 3 tomater, 2 hårdkogte æg, 4 ansjosfi-letÂ’er, 4 spsk. kogte haricots verts, 1 løg, 12 sorte oliven, 2 spsk. vinaigre, 6 spsk. olivenolie, salt og peber. Vask og rens grøntsagerne, skær salaten i strimler, æg og tomater i kvarter og løget i halve ringe. Bland salt og peber i vinaigren og tilsæt olivenolie lidt efter lidt under omrøring. Bland alt på nær æg, oliven og ansjosfiletÂ’er i halvdelen af vinaigretten. Pynt med æg, oliven og ansjoser og hæld resten af vinaigretten over.

                                     

 

Peberfrugten bliver endnu bedre, hvis den ”skrælles” efter 5 min. under grillen eller 2 min. i microovnen. Man kan også tilsætte tunstykker, agurkeskiver og fennikelstykker, samt presset hvidløg til vinaigretten. Serveres med et godt brød og et glas kølig rosé.