Til 4-6 personer, forberedelse ca. 1 time

2,5 kg blåmuslinger – evt. lidt flere, da man næsten altid må kassere et par stykker. 1 kvist timian, 1 kvist estragon, evt. lidt citronskal, 1 løg, 2 krydder-nelliker, 3 laurbærblade, 3 dl tør hvidvin, 3 dl piskefløde, persille og hvidløg.

                                                          

Muslingerne børstes og klippes under rindende koldt vand. De muslinger, der ikke lukker sig, kasseres. Muslinger, krydderurter, det pillede løg, hvori er stukket kryddernellikerne, og vinen hældes i en gryde og koges under låg for kraftig varme i 5-10 min. Gryden rystes af og til. De muslinger, der nu ikke er åbne, kasseres. Muslingerne tages op, suppen sies og blandes med piskefløden og bringes til kogepunktet. Muslinger og suppe serveres med godt brød, persil-ledrys og presset hvidløg.