Pyrenees Orientales Aude Herault Gard

Også i dette for mange danskere så kendte område skinner solen 300 dage om året!

Det er ikke utænkeligt, at man kunne få for megen sol - man kan ofte nå at blive slemt brændt, specielt i starten af ferien. Enten kan man sætte sig i skyggen et sted, eller man kan tage ud at bese områdets mange store seværdigheder.

En af de allerstørste er utvivlsomt fæstningen i Carcassonne. Den er i sin størrelse og sit udseende enestående i Europa. Hele den gamle by inkl. kirken er beliggende inden for de to ringmure. Sørg for at besøge den og helst tidligt på dagen, eller når solen er ved at gå ned, og turistbusserne igen har forladt byen. Fæstningen er opført i 12-hundrede tallet og har tilsyneladende modstået alle anslag.

En anden mulighed er at tage en tur til Sète, som er beliggende lidt nord for Cap dÂ’Agde. Byen er også beliggende ud til havet og er Frankrigs næststørste havn ved Middelhavet. Byen er lidt speciel, for en del af den er beliggende på et 180 m højt bjerg. En anden del af den er nærmest som et mini Venedig gennemskåret af større og mindre kanaler. Der er heftig trafik på havnen, dels af fiskerbåde dels af fragtskibe. Byen kan være langsom at passere, idet mange broer skal lukkes op og ned for at få skibene gelejdet igennem. Men prøv alligevel!