Til 6 personer – forberedelse og kogetid: 30 min.

1,5 kg muslinger, 2 store løg, 2 porrer (kun det hvide), 2 tomater, 6 spsk. ris, 2 fed hvidløg, 3 spsk. olivenolie, 2 laurbærblade, 1 knivspids safran, salt og peber.

                                                                             
Hak løg og hvidløg groft, knus laurbærbladene i små stykker, vask tomaterne og porrerne og skær dem i små stykker. Vask og rens muslingerne godt og lad dem dryppe af. Kom dem i en gryde med hvidløg, løg, laurbærblad og 1 glas vand og lad dem koge under låg for moderat varme, idet gryden af og til ry-stes, indtil muslingerne har åbnet sig. Tag gryden af ilden og si kogevæden gennem en fin si eller et dørslag. Tag muslingerne ud af skallerne og hold dem varme. Varm olien i en kasserolle og klar porerne 3-4 min. Tilsæt tomaterne og væden fra muslingerne. Bring det til kogepunktet og tilsæt ris og safran, og lad det simre 20 min. ved svag varme. Tilsæt muslingerne og bland forsigtigt. Serveres straks.