Til 6 personer, forberedelse ca. 45 min.

2 kg hvid fisk, (mulle, makrel, bars, havtaske, hvilling), ½ l tør hvidvin 1 skål aïoli, 6 æggeblommer, 1 gulerod, 1 porre (det hvide), 1 løg, lidt tørret appel-sinskal, 12 skiver daggammelt brød, 1 kvist timian, 2 laurbærblade, 1 kniv-spids tørret fennikel, salt og peber.

                                                       

Rens porren og skær den i skiver, skær gulerod og løg i skiver. Vask og tør fi-sken og skær den i store stykker. Kom fisken i en gryde og tilsæt porre, gule-rod, løg, appelsinskal, timian, laurbærblad, fennikel, salt og peber samt hvid-vin. Dæk med varmt vand. Bring i kog og lad koge 10 min. ved stærk varme. Tag fiskestykkerne op og hold dem varme. Si suppen. Læg brødskiverne på en tallerken og gennemvæd dem med en skefuld suppe. Fortynd æggeblommerne med 6 spsk. aïoli og 4 spsk. suppe i en kasserolle, tilsæt resten af suppen og varm det over vandbad under forsigtig omrøring. Suppen må ikke koge, men skal kun blive jævn. Suppen hældes over brødskiverne og spises sammen med fisken, resten af aïolien og evt. kogte kartofler.