Til 8 personer, forberedelse 1 time

1,5 kg fisk, der er fast i kødet (fjæsing, knurhane, havål, havtaske) og 1,5 kg fisk med blødt kød (mulle, bars, hvilling), 2 porrer (kun det hvide), 2 tomater, 3 løg, 3 fed hvidløg, 2 skiver selleri, 1 spsk. olivenolie, skal af en appelsin, 1 nip safran, 1 laurbærblad, 1 kvist timian, 1 tsk. tørret fennikel, salt, peber, croutonÂ’er og rouille.

Rens, vask og tør fiskene. Kog og pil tomaterne, skær dem i halve og tag ker-nerne ud. Skær porrer og selleri i skiver og hak løg og hvidløg groft. Kom grøntsager, appelsinskal, safran, laurbærblad, timian, fennikel, salt og peber i kogende vand, læg den faste fisk ved og stænk med olivenolie. Tilsæt så me-get kogende vand, at fisken dækkes. Bringes i kog og koger tildækket for stærk varme i 5 min. Herefter tilsættes den bløde fisk. Dæk med vand og kog igen tildækket for stærk varme i 5-7 min.

Tag fisken op og læg den på et varmt fad, si suppen og hæld en spsk. over fi-sken. Suppen serveres med hvidløgscroutonÂ’er (kan købes i supermarkedet) og rouille. Man kan også tilsætte muslinger, rejer, languster, ligesom det ko-gende vand kan erstattes af en fiskebouillon, der er kogt på hoveder og ben - det gør den bestemt ikke ringere.