Til 6 personer, forberedelse 30 min. hviletid 2 timer, kogetid 1 time.

2 kødfulde kyllinger, 250 g mel, 125 gram smør + 15 g, 2 tomater, 3 løg, 250 g udstenede, grønne oliven, 3 spsk. olivenolie, 1 bundt persille, salt og peber.

Hæld melet i en skål, hak smørret i sammen med ½ glas vand og en knivspids salt. Ælt det sammen og lad det hvile. Skær kyllingerne i 6 stykker. Kog toma-terne 2 min. i en gryde vand, tag dem op, og kog i stedet de grønne oliven for at afsalte dem. Flå tomaterne, del dem i halve og udsten dem, skær dem her-efter i skiver. Vask persillen, pil løgene og skær dem i skiver.

Brun kyllingestykkerne i olien, drys med en spsk. mel og lad koge i endnu 2 min. idet man vender stykkerne. Tilsæt til sidst tomater, persille og salt og pe-ber. Hæld de afdryppede oliven ved og kog endnu 20 min. Tænd ovnen ved 200 grader. Smør en tærteform, del dejen i to og læg den ene halvdel i bun-den af formen, hæld kylling med sauce på og dæk med resten af dejen. Luk dejen og pres kanterne sammen. Lav et hul på 1 cm i midten af dejen og læg et stykke madpapir så dampen kan komme ud. Sæt formen i ovnen og lad den koge i 30 min., lad herefter tærten hvile 10 min. i den slukkede ovn.