Til 4 personer, tilberedning ca. 1 time

1 stor landkylling eller 2 mindre, salt, peber, olivenolie, 100 g letsaltet flæsk, 125 g svampe, 200 g skalotteløg, 6 laurbærblade, 1 par kviste timian, 1-2 fed hvidløg (evt. flere efter smag), 3 dl kraftig rødvin, 1 dl piskefløde 2 spsk. tomatpuré.

                              

Del kyllingen i mindre stykker, der vendes i mel tilsat salt og peber og brunes i olien. Flæsk skæres i strimler og tilsættes sammen med laurbærblade, hvidløg, timian og vin. Kyllingen skal næsten dækkes. Kyllingen småsteger under låg i ca. 15 min. Svits rengjorte svampe og de små løg i olie, og hæld dem i kyllin-gegryden. Tilsæt fløde og lad kyllingen stege til kyllingestykkerne er møre. Til-sæt tomatpuréen til sidst. Smag til med salt og peber og servér med løse ris, grøn salat, ærter og/eller bønner. Evt. også et godt brød. Servér en kraftig rødvin til.