Til 6 personer, forberedelse 10 min., kogetid 4 timer

800 g okselår, 500 g oksetværreb, 500 g okseskank, 600 g fårebov, 1 kalve-fod, 350 g mager letsaltet flæsk, 1 marvben, 5 porrer, 2 tomater, 1 knoldselle-ri, 3 majroer, 10 gulerødder, 1 løg, 1 fed hvidløg, 2 stilke selleri, 15 cl tør hvidvin, 12 små skiver brød, 15 sorte oliven, 2 spsk. kapers, 1 håndfuld karse, 6 enebær, 1 kvist estragon, 1 kvist kørvel, 1 kvist persille, 1 kvist timian, 3 laurbærblade, 2 kryddernelliker, hel peber og groft salt.

                                            

Kom oksetværreb, okseskank og marvben i en stor gryde – gerne støbejern – dæk med vand og tilsæt 2-3 tsk. groft salt. Pil løget og stik nellikerne i det. Pil hvidløget og skræl majroerne. Skær de skyllede tomater og majroerne i styk-ker. Skum af og til under kogningen og tilsæt hvidløg, tomater og majroer. Læg låg på og lad det koge for svag varme i 1 time. Skær de skrællede gule-rødder, sellerien og det hvide af porrerne i stykker. Læg okselåret, flæsket, fårekødet og kalvefoden, der er skåret i to, grøntsagerne og krydderurterne - ikke karse, oliven og kapers -samt peberet i gryden, læg låg på og lad det ko-ge for svag varme i 3 timer. Brødskiverne ristes og smøres med marven og lægges på tallerkenerne. Bouillonen sies og hældes over. Servér kødet med grøntsagerne samt kogte kartofler og pyntet med karse, oliven og kapers.