Til 5-6 personer, marineringstid 12 timer, forberedelse 20 min. kogetid 6 timer

1,2 kg oksekød (bov, klump eller culotte), 200 g letsaltet flæsk , 4 løg, 4 gule-rødder, 3 fed hvidløg, 5 cl cognac eller vinaigre, ½ l kraftig rødvin, 4 spsk. to-matcoulis (se tidligere opskrift), lidt appelsinskal, 2 kryddernelliker, 1 kvist timian, 2 laurbærblade, salt, peber.

Dagen i forvejen marineres kødet, der er skåret i tern, i en marinade af vin, cognac eller vinaigre, to løg i skiver, 1 gulerod i skiver, kryddernellikerne, ap-pelsinskal, laurbærblade, timian og salt og peber. Kødet skal stå koldt og må gerne vendes flere gange.

                                              

Skær flæsket i små stykker, hak resten af løgene groft sammen med hvidløge-ne og skær de skrællede gulerødder i skiver. Varm olien i en gryde og brun flæsk og løgmassen. Tag det op og brun derefter de aftørrede kødstykker. Tænd ovnen på 180 grader. Hæld kød, løg, flæsk og grøntsager i et ovnfast fad, si marinaden og bland med tomatcoulis og hæld det over kødet, drys med salt og peber. Kom urterne fra marinaden i en lille krydderpose og læg den i fadet. Skru ned til 160 grader og lad kødet stege i 5-6 timer. Serveres rygende varm med kogte kartofler, ris eller pasta. Der kan også bruges andre kødsorter til retten.