Bretagne

Den bretonske halvø er den største kystregion i Frankrig, og har en række af spændende landskaber. Samspillet mellem former og farver i klipperne og havet bliver bragt til udtryk på en enestående måde og de legemliggør alle en betydende del af Bretagne. De blå og grønne farver fra det gennemsigtige hav, klippernes rustrøde farver og megalitterne har givet kysterne deres poetiske og stemningsfulde navne.

Tolderstien

Tolderstien, der i gammel tid var tiltænkt til overvågning af kysterne, er nu en stor vandresti (GR34). Den byder på betagende udsigt og en fantastisk panorama på en over 1.300 kilometer lang strækning. Fra havnen i Saint Nazaire (Loire-Atlantique) og til Mont Saint Michel kan vandreren næsten gå hele vejen rundt om Bretagne og vil falde fuldstændigt for de smukke hav-landskabers charme.

Natur- og arkitektoniske skatte

Bretagne, måske bedre kendt sine naturskatte end den bymæssige tradition, har en rig arkitektoniske arv. Netværket ”Cités d'Art de Bretagne” består af byer, hvoraf nogle går tilbage til den gallo-romerske.

Med en beliggenhed bemærkelsesværdige steder, er kunstbyerne ordnet efter geografisk placering: Marches de Bretagne, Vannetais, Pays Gallo, Cornouaille, Léon, Tregor. Uanset om det drejer sig om større byer som Rennes eller Nantes, eller mindre byer med masser af fodgænger passager, alle holder de en et overraskende møde med fortiden parat til jer! Oplev på jeres gåture her et springvand, dér en gårdhave, eller også de gamle bymure. I de sidste tyve år er ”Cités dÂ’Art” blevet renoveret og passer nu på enhver detalje – især på forretningsskilte samt butiksfacader. Deres særlige rammer og deres aktiviteter tilbyder især for håndsmestre og kunstnere, hvilket forøger deres kulturelle og turistmæssige betydning endnu mere.

Takket være den store mangfoldighed af landskaber er Bretagne ét af de mest populære turistområder i Frankrig. Den stærke tilstrømning forårsaget af det store antal turister og besøgende og af den naturlige erosion, for det meste koncentreret i visse områder og i visse perioder, blev en uacceptabel trussel imod øko-systemet og Bretagne har nu besluttet til at forpligte sig til en vedvarende bæredygtig udvikling.. Turisme og miljø skal forenes. I denne ånd finansierer regionen genopbygningen af seks store bretonske naturbeskyttelsesområder: La Pointe du Raz, Erquy Kap og Kap Frehel, sumpområderne i den nederste Oust dal, Ploumanac'h, halvøen Gâvres Quieberon and Mont Saint Michel bugten.